resim

resim

15 Aralık 2012

Ev yapımı iskender.

Hiç bir ekstra uğraşı olmayan basit bir akşam yemeği. Biraz da olsa dışarı çıkmaya üşenen ama canı iskender çeken adamın nefsini köreltir. Çok basittir.



Tost Ekmeğinin köşelerini ayırırsın, kare kare kesersin, tabağa dizersin. Hatta elinde şöyle uzun kebabçılardaki gibi bir tabak varsa görüntüsü de güzel olur. Sonra tavada pişirdiğin (hazır olur yada dün eve sipariş ettiğin yemekten kalmış olur) döneri ekmeklerin üzerine yatırırsın. Hazırladığın sosu bir güzel tabağın üzerinde dolaştırırsın, istersen azıcık tereyağı eritip üzerine de dökersin, bir de köşesine biraz yoğurt bıraktın mı, al sana ev yapımı iskender... :)



Ancak şuna dikkat etmek gerekir. Bu yemeği hazır bir kutu yemekten çıkarıp lezzet veren şey üzerine döktüğümüz domates sosudur. Ben sosu hazırlarken bildiğimiz domates salçasının içerisine, kekik, defne, çok az pul biber, karabiber, kaşığın ucu ile tereyağı ve birazda pesto rosso makarna sosu ekliyorum, üzerine su ekleyip kıvamını alana kadar karıştırıyorum ve etin üzerine boca ediyorum. Sen damak zevkine göre dizayn edebilirsin.

Afiyet olsun... !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder