resim

resim

15 Aralık 2012

Erkek Adam Pilav Yapmayı Bilmeli

Pilav aslında herkesin tutturmakta zorlandığı ve bu nedenle çekindiği bir yemek, halbuki mutfak kültürümüzde olmazsa olmaz bir tamamlayıcı. Bir çok yemeğin yanına koyulabileceği gibi, yanına yoğurt konularak da tek başına bir geceyi kurtarabilir. Ama pilav yapmayı öğrenmek lazım. Bin çeşit yapım yolu var herkes farklı bir yol kullanıyor. Ben en az karışık olanını kullanıyorum ve bildiğin tane tane yapışmayan bir pilav çıkıyor sonunda.





Yapması çok basit. Bir su bardağı pirinci süzgece koy, üzerinden bir su gezdir ki nişastası, varsa pisliği bir aksın, tencerenin içinde bir kaşık tereyağı erit. Sonra at tencerenin içine pirinçleri kavur, altı bilemedin yedi dakika sonra o nişasta kokusunu aldığında, pirinçler hafiften koyulaşacakmış gibi olduğunda, üzerine bir buçuk su bardağı normal suyu boşalt (normal diyorum, çünkü dedim ya herkes farklı yapar diye, kimisi kaynar su koyar ama gerek yok ), iki çay kaşığı tuz ekle tencereye şöyle bir karıştır, kaynayana kadar başında bekle fokurdamaya başladı mı kıs altını, en kısık derecede kapat ağzını bırak. 10 dakika pişsin kendi kendine. Sonra altını tamamen kapat ve bildiğimiz kağıt havludan iki yaprak kopartıp kapakla tencere arasına sıkıştır. Bekle bir 10 dakika daha ki demlensin, kendine gelsin, suyunu çeksin. Sonra servise hazır hale gelmiş olacak ne ile istersen servis et :)


Üzerine döner koyunca pilav üstü döner, fasulye koyunca pilav üstü kuru gibi efsaneleşmiş yemeklere dönüşen kullanışlı bir yiyecek ne de olsa...





Afiyet Olsun... !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder