Yapması çok basit. Bir su bardağı pirinci süzgece koy, üzerinden bir su gezdir ki nişastası, varsa pisliği bir aksın, tencerenin içinde bir kaşık tereyağı erit. Sonra at tencerenin içine pirinçleri kavur, altı bilemedin yedi dakika sonra o nişasta kokusunu aldığında, pirinçler hafiften koyulaşacakmış gibi olduğunda, üzerine bir buçuk su bardağı normal suyu boşalt (normal diyorum, çünkü dedim ya herkes farklı yapar diye, kimisi kaynar su koyar ama gerek yok ), iki çay kaşığı tuz ekle tencereye şöyle bir karıştır, kaynayana kadar başında bekle fokurdamaya başladı mı kıs altını, en kısık derecede kapat ağzını bırak. 10 dakika pişsin kendi kendine. Sonra altını tamamen kapat ve bildiğimiz kağıt havludan iki yaprak kopartıp kapakla tencere arasına sıkıştır. Bekle bir 10 dakika daha ki demlensin, kendine gelsin, suyunu çeksin. Sonra servise hazır hale gelmiş olacak ne ile istersen servis et :)
Üzerine döner koyunca pilav üstü döner, fasulye koyunca pilav üstü kuru gibi efsaneleşmiş yemeklere dönüşen kullanışlı bir yiyecek ne de olsa...
Afiyet Olsun... !!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder