resim

resim

16 Aralık 2012

Domatesli Beyaz Peynirli Omlet.

Adı üzerinde domatesli, beyaz peynirli biraz da baharat ile çeşnilendirilmiş bir omlet. Bu omlet sabah adamın gözünü açar, kokusuyla insanı güne mutlu hazırlar.



Peki nasıl yapılır bu omlet? Çok basit; yumurtaları bir kaseye kırmakla işe başlayabiliriz. Aman dikkat içerisine yumurtanın kabuğunu düşürmeyin. Sonra sofrada oturan size "Hayırdır duvardan kireç mi kazıyıp koydun içine ? " diyerek serzenişte bulunabiliyor.

Daha sonra bir diğer bileşenimiz olan beyaz peyniri parmak ucu büyüklüğünde küpler haline getirerek içine atabiliriz. Hemen akabinde, son bileşenimiz olan domatesi de küçük küpler halinde kabımızın içerisine ekleyebiliriz. Ben her ne kadar irdelemesem de içerisine eklediğimiz domateslerin kabuğunu soymayı başarabilirsek görünüş açısından daha da ideal olur omletimiz.

Domates soymak hakikaten meşakkatli iştir, çünkü domatesi mundar etmekten bir adım uzakta çalışılır. Eğer el becerisine sahip değilseniz. Ama illa da soyacağım arkadaş gerekirse uğraşırım diyorsanız, işte size bir tavsiye. Domateslerin dibine bıçağın ucuyla bir artı çizik atıp yaklaşık bir dakika kadar kaynar suya sonra hemen akabinde buzlu suya koyarsak domatesler daha siz söylemeden kabukları bırakıverirler zaten.

Son olarak karışımın içerisine ağız tadınıza müteakip baharatlar ilave edebilirsiniz, hatta bir tutam tuz da koyarak sonradan bol bol tuzlayıp" ne yapıyorsun olum kör olacaksın ! " geyiklerinden de kurtulabilirsiniz.

Ben en son yaptığım omletin içerisine, geçenlerde eve servisle söylediğim pizzadan kalan pizza baharatını ekledim, gayet de şahane oldu, hepinize tavsiye ederim.


Eh haliyle tabağınızı, bir parça domates ile yada bir adet salatalık ile hiç olmadı bir tutam maydanoz ile süslemenizin daha hoş gözükeceğini söylemek yersiz olacak.

Afiyet Olsun... !!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder